Vrung van de Bökskes.

Vrung van de Bökskes.

Wij pakken de draad weer op…

De zomer is weer voorbij en het bestuur van de Bökskes pakt de draad weer op waar we deze aan het einde van het caranavals-seizoen in 2020 hebben laten liggen. Ruim anderhalf jaar geen activiteiten in ons mooie Geulle. Een periode die we ons zullen herinneren met de coronacrisis en niet te vergeten de overstromingen in Brommelen en Westbroek. We hopen van harte dat we dit niet meer hoeven mee te maken.

Zoals al aangegeven gaan De Bökskes zich voorbereiden op het 50e seizoen in haar bestaan. Ook dit seizoen willen we weer carnaval oreganiseren voor de kinderen van Geulle zoals jullie dit van ons gewend zijn. De kinderen in de hoogste groepen van de basisschool kunnen zich weer aanmelden voor deelname in de Jeugdraad van de Bökskes en hiermee meeloten om Prins en / of prinses te worden van de Bökskes in 2022. Deelname voor de kinderen is en blijft geheel gratis.    

Het organiseren van zo’n groot kinderfeest kost, zoals u wel weet, veel geld. Mede door uw bijdrage zijn wij in staat om een mooie traditie in Geulle voor de jeugd in stand te houden. We zijn van plan dit tot in lengte van jaren te blijven doen. Steunt u ons dit seizoen ook?

Ook dit seizoen organiseren De Bökskes een aantal activiteiten voor de jeugd in Geulle. Zo is er de grote jeugdzitting op 5 februari 2022 in de Kollekamp te Waalsen en zal er op zaterdag 19 februari 2022 een kinderfeest georganiseerd in de vorm van een carnavalsdisco. Nieuw in de planning dit seizoen is een disco avond voor de jeugd die net de basisschool hebben verlaten. Tijdens onze receptie gaan we onze jeugdraad in het zonnetje zetten.  Traditioneel op carnavalsdinsdag, ’s morgens het Bökskes-bikke. Dit is de koffietafel die wij aanbieden aan de jeugdraad, ouders, broertjes en zusjes. ’s Middags is onze kindermiddag “Saame Zènge en Sjprènge”. Dé kindermiddag waarbij ook de allerkleinsten niet vergeten worden.

Voor onze jeugdraad en hooglustig 4-tal volgt een druk programma vanaf het moment dat de loting heeft plaatsgevonden. We gaan regelmatig “On Tour”. Zo bezoeken we diverse zusterverenigingen en gaan we naar Avé Maria waar we laten zien hoe onze kinderen in Geulle hun carnaval beleven. Ook zijn we te gast bij onze eigen Bokkerieërs en nemen we deel aan de grote optocht op carnavalsmaandag. Om dit te kunnen blijven doen, doen wij een beroep op U.

We zullen dan ook binnenkort langskomen met de vraag of u ons ook dit  seizoen wilt steunen. Uw bijdrage is de confetti op ons feest. Als dank bieden wij u een beamer advertentie aan die op alle activiteiten van de Bökskes te zien zal zijn op een groot scherm.

Wilt u samen met ons de draad oppakken? Stuur een mail naar debokskes@gmail.com

of bel 043 365 02 74.